Het transcript dat je hieronder aantreft is gegenereerd met behulp van computertechnologie.
Hierdoor kunnen de namen van personen en partijen soms foutief zijn weergegeven.
Indien je een fout opmerkt kun je deze gemakkelijk verbeteren door op het bewerk-symbool (het potloodje) te klikken.
Dan zijn wij bij agendapunt 2.4, de evaluatie handelen ten behoeve van het soortenbeleid. Kijk even rond wie daar een vraag over heeft. De heer Tielen, mevrouw Verheij, zag ik u ook? Nee. De munten. Mevrouw Beeren, heer Van der Staak. En dan blijft het bij heer Tielen. Dank.
Dank u wel, voorzitter. In de stukken wordt gesproken over dat het beoogde effect van het soortenbeleid nog moet worden geëvalueerd en onze vraag is wanneer dat dan gaat gebeuren. En onze tweede vraag is, hoeveel soortbeschermingsprogramma's het waterschap moet maken om te voldoen aan de biodiversiteitsdoelstelling? Dank u wel. Dank.
Dankjewel, voorzitter. Volgens mij is het dezelfde vraag, maar ik heb dus ook bladzijde 3 van de brief. Binnen de werkgroep biodiversiteit van de universiteit waterschappen is het raamwerk biodiversiteit met KP opgesteld. En is er info beschikbaar en kunnen wij die ontvangen? Ik
Ik had nog twee vragen. We hebben één vraag, hebben we ook al schriftelijk gesteld, maar daar komt het rapport achter. Dat ging over het onderzoeken van stroken die gemaaid moeten worden met een drone. Daar is er schijnbaar wel een rapport van en kunt u er iets over vertellen wat ik me daarbij voor moet stellen? En een opmerking aanvullend op dat stukje over de doorontwikkeling van de toetsing van het reguliere maaiplan: er staat "WL stimuleert aannemers technieken in te zetten." Ik neem aan dat wij toch wel sturend zijn daarin. De vraag is hoe we daarmee omgaan? Meneer.
Het waterschap, dan weet ik het weer, oké? De eerste vraag over het effect te evalueren. We hebben daar nog geen planning onder liggen, maar we gaan dat wel dit jaar proberen te doen om te kijken van wat levert nu die soortenbeschermingsplannen op. Voor een deel weten we het wel, maar het zit niet echt in een rapportage, dus dat komt dan. Dat is ad hoc langsgekomen. Hoeveel hebben we er op dit moment? Drie soorten. We zijn van het staat ook in het stuk. We overleggen met de provincie. Volgens mij staat dat ook ergens opgeschreven om te kijken of het nog voor Sint volgens mij in die presentatie die erbij zat. Wat we in de toekomst eventueel nog voor meer soorten onder de loep gaan nemen samen met de provincie. Maar de provincie als natuurbeheerder van de natuur zal ik maar zeggen. De beschermer van de natuur proberen we dat gesprek samen mee te voegen. Maar die drie soortenplannen die die we zijn nu met de derde bezig die andere twee die zijn opgesteld. De informatie waar mevrouw Berenda vraagt, ik ga na of daar informatie over is en dan zorgen we dat u die krijgt maken we als voorzitter het goed, vindt een actiepunt van. Ja.
Wolfer ook omdat het bij mijn portefeuille behoort, meneer Jansen. Ja. U vraagt van ja, er wordt gemaaid met een drone. Wij willen ook, en dan geef ik ook antwoord op de tweede vraag. Innoveren op het moment dat we met een drone 's nachts over een bepaald gebied kunnen vliegen. Om te kijken met warmtecamera's van waar broeden vogels of bevinden zich andere dieren, dan wordt dat op kaart vastgelegd via die data en dat wordt ook gekoppeld aan de tracker. Die wordt daar dat perceel of die strook moet maaien om te zien van stop hier is hier woon in bever. Daar blijf ik 50 m vanaf. Dan staat dat ook onmiddellijk geregistreerd in het systeem al vooraf. Hij kan er rekening mee houden en voor het komend jaar kan ik er ook rekening mee houden. Zo zijn wij op dit moment bezig met de aannemers om zo op die manier door te innoveren. Dit