Het transcript dat je hieronder aantreft is gegenereerd met behulp van computertechnologie.
Hierdoor kunnen de namen van personen en partijen soms foutief zijn weergegeven.
Indien je een fout opmerkt kun je deze gemakkelijk verbeteren door op het bewerk-symbool (het potloodje) te klikken.
Wilt u daar nog een toelichting op geven? Meneer Breugelmans? Nee, dan heb ik hem nu voor bespreking voor. Zijn er ABL die hiervan gebruik willen maken? Meneer Beckers, meneer Van Mierlo. Dan gaat uw gang, meneer Beckers? Dank.
Dank u wel, voorzitter. Ja, ik wil heel kort samenvatten. Ja, de vraagstelling is vergelijkbaar met het vorige agendapunt. Er zijn tekortkomingen geconstateerd. In 2021 is een verbeterplan in werking gesteld. Daar is ook veel verbeterd, daarvoor ook complimenten. Die periode die achter ons ligt, daar is wel tijd en ruimte voor gevonden. Maar toch, in deze rapportages van het najaar 2023 zien we toch dat nog een aantal, ja, toch wel belangrijke aandachtspunten nog altijd openstaan. En ik weet dat er hard aan gewerkt wordt. Het is dezelfde vraag: is dit een capaciteitsprobleem of heeft dat een andere oorzaak? Dank.
Dank je wel, voorzitter. In dat stuk staan een aantal KPI's genoemd. En ik vroeg me af, kunnen we als AB de voortgang volgen van de invulling daarvan? En zo ja, op welke manier? Dank.
Ja, voorzitter, allereerst in zijn algemeenheid. Vaak komen inderdaad een aantal aanbevelingen terug in dit soort rapportages, hè? Dat zagen we net in de rapportage van de accountant ook. En, is dat dan sprake wel of niet van een capaciteitsprobleem? Ik denk dat dat niet zo is. Ik zou het ook jammer vinden als we dat stigma daarop zouden werpen. Maar je kunt nou eenmaal niet alle aanbevelingen tegelijkertijd oppakken en je moet ook naar de samenstelling van je teams kijken. Als bepaalde afdelingen of clubs een bepaalde omvang hebben, dan kun je wel of niet bepaalde zaken op die manier doen of moet je creatief zijn en dat op een andere manier invullen. En dan blijft dat ook elk jaar een onderwerp van gesprek met elkaar en blijven we wel alert om te kijken hoe je protocollen zo kunt inrichten dat je de eventuele risico's die daarin zitten beheersbaar maakt. Dus dat is dat allereerst op die opmerking. Met betrekking tot de KPI's volgen wij. Wij krijgen ieder jaar deze audits of deze controles en op het moment dat die controles daar komen, dan vindt u bij dit verslag ook de wijze waarop wij daarmee omgaan. Dus wij pakken al die aanbevelingen eigenlijk telkenmale ook in overleg met de toezichthouder op en op die manier door jullie periodiek daarover te informeren, kunt u dat ook volgen en kunt u die ook langs elkaar leggen. En wij proberen dat ook zoveel mogelijk helder te maken waar dan wel of niet nuance en de verschillen zitten. Maar het blijft een continu punt van aandacht in de organisatie om de verbeteracties die voorgesteld worden in deze toezichtsrapportage om die ook adequaat en goed op te blijven pakken. Maar daarvoor moeten we elkaar wel ook de tijd gunnen. Dank.
Ja, dank u, voorzitter. Dank, meneer Breugelmans, voor de toelichting. Ik snap wat u bedoelt. Het zou even voor mij duidelijker zijn als je dan in het begeleidend schrijven of de oplegger toelichting geeft waarom er bepaalde keuzes gemaakt worden, wat voorrang heeft binnen de organisatie en wat even kan wachten of kan doorschuiven. Dat maakt dit soort vragen dan wellicht niet nodig. Dank u wel, meneer.
Kan ik hem met het voorstel voor wijziging dan ter kennisneming agenderen? Akkoord, dan doen we het op die manier. Mag een hamerstuk zijn met aanpassing van tekst. OK, dank u wel. Dan gaan we naar 3.2 wijziging gemeenschappelijke regeling het Gegevenshuis. Wilt